159,5p, närmare kommer man inte!

Japp, exakt de poängen fick vi i fredags. Det är 0,5p ifrån ett 1:a pris och Siris LP titel. Grämer jag mig? Nä, Siri gick som en kratta och hade vi fått LP på en sådan tävling då vi inte kunde visa vad vi egentligen kan hade jag kännt mig missnöjd! Jag kan inte sätta fingret på exakt  vad som gick dåligt för det var precis ALLT! Vi var dock inte ensamma om att ha en dålig dag. De flesta hundar på tävlingen visade på att de var utmattade i värmen. Jag och Sri lyckades få en 2:a placering av 9 strartanden trots de dåliga poängen. En sak är säker, inga fler tävlingar i +30 grader för oss i alla fall!Som man säger, second place is first looser!

Grattis till Camilla och Gösta som på fredagen vann Lydnadsklass 1 med fin, fina 188p. Och som på söndagen fick uppflytt till Högre klass spår med 492,5p. GRATTIS!!!!

Pest eller kolera?

Visst är det väl så att sommaren är underbar! Men......det är baske mig fråga om vintern inte är snäppet bättre i alla fall. Det är över 30 grader varmt i skuggan idag och jag kan inte ta av mig mer käder än jag redan har gjort. På vintern när det är 60 grader kallare än det är idag kan man i alla fall klä sig mot kylan. Hoppas för allt i världen att det blir svalare imorgon och resten av sommaren! Vill vi ha tropisk värme åker vi utomlands.
Vad är egentligen bättre, stekande sol eller isande kyla?Protokoll och midsommar

Nu har vi landat hemma efter en trevlig midsommar helg i Randa. Jag och min syster åkte upp direkt lydnadstävlingen var avslutad. Resultatet blev 187p och klassvinst!

Platsliggande: 10
Tandvisning: 10
Linförighet: 8,5 (Lite sent sättande, tränger v, pos, halt & sväng, bra språng)
Läggande: 8 (Lite sen, strul i avslut)
Inkallande: 10 (Bra tempo)
Ställande: 10 (Frusen)
Apportering: 10 (Mkt fint)
Hopp över hinder: 8,5 (nosar på hindret)
Helhetsintryck: 10 (Sträck känslig (Siri på linjen))

Ja, de två första momenten kändes bra. Linförigheten kändes mer ofokuserad än den brukar. Läggandet var det också dålig fokus på. Inkallandet kändes bra. En liten stöt på slutet som vi inte fick något avdrag för. Ställandet kändes SUPER! Apporteringen var också fin. Hoppet vet jag inte vad som hände. Siri hoppade 45 cm men brukar hoppa 55-65 så det kanske var därför hon stannade och nosade. Jag bet mig i tungan för att inte ge DK vilket funkade, hon hoppade tillslut. Det som var mest märkligt med tävlingen var att Siri blev väldigt brydd om spray-markeringarna. Hon tyckte att de nysprayade sträcken var mycket obehagliga och hade lite problem med att släppa rädslan. Vi fick promenera en sväng för att bli av med obehaget och körde sedan på med momenten utan större problem.Midsommar har varit bra. Jag och Emilia åkte som sagt upp efter tävlingen. Vi var i Randa typ 12 på natten. Fredde och Kevin åkte upp tidigare under kvällen. Midsommarafton bjöd på en tur till Råneälven, grillat, fotboll och massa trevnad. Det var massor av folk i Randa i helgen! Lördag var vi iväg till tjärn. Hundarna badade och rejsade. Vi gick även en sväng efter bäckvägen. Fredde testade fiskelyckan men myggen blev oss övermäktiga så vi fick gå hem. Dagen idag har bjudit på en tur med båten på sjön. Fiske även idag. Fredde fick gädda och ett ankare, ja ett ankare på kroken. Jag och Emilia fick varsin större abborre. Helgen har varit jätte bra!


187p och klassvinst...

...blev resultatet från gårdagens tävling. Jag har aldrig varit så nervös i hela mitt liv! Jag är jätte nöjd över poängen men väldigt besviken på att jag inte kunde slappna av och fokusera. Sitter i stugan nu och har protokollet hemma. Jag lägger in exakta poäng per moment när jag kommer hem. Passar också på att gratta jessica och malle till LP1! Det är skönt att ha såna som er som träningskompisar!!!

7:a på SM!!!

Idag hade jag kunnat skriva hur mycket som helst om helgen som varit men jag väljer att belysa det som överglänste ALLT!

Maria Lindgren och Le Grand'z Chozen Cizzy "Tessie", placerade sig som 7:a på helgens Agility-SM i Karlskrona!Inki-kurs

Så var dagens tävlingslydnadskurs för Inki avslutad. Jag och Siri har fått endel bra tips samt att jag har snappat upp en del genom att lyssna på feedbacken de andra fick på de moment de övade. Det har varit mycket trevligt och lärorikt!!!

Fredde och Lennart har fixat med garageporten hela dagen. Dom är så duktiga! Snart äntligen har vi nr 1 en tät garageprot, nr 2 en fin garageprot, nr 3 en eldriven garageport. Dessutom så kan vi, så fort garageproten är inmonterad, börja riva i groventrén så vi kan förverkliga renoveringsplanerna där :)


Här kommer några bilder från dagens aktiviteter på klubben.Sofie och Maximus får instruktoner...


Helena och Pilkku kör inkallning med ställande och Inki försäkrar sig om att Pikke har sett belöningen bakom...


Sofie och Maximus slipar på det fria följet...


Stackars Helena har fått order från läkaren om att gå eller ligga på mage och vad gör man då inte. Tur att det är sommar!


En död mygga är en bra mygga!

Jag kan för mitt liv inte förstå hur det är möjligt för en person som är född och uppvuxen i Norrbottens mörka skogar att inte vänja sig vid mygg! Dessa djävulens påhitt som enerverande surrar en i örat när man ska sova och som små varelser från helvetet parasitliknande livnär sig på vårt blod. Inte nog med att de är jävulskt irriterande insekter de lämnar stora kliande märken efter sig också. Jag säger bara -EN DÖD MYGGA ÄR EN BRA MYGGA!I morgon åker Djungeloljan fram! Jag och Siri ska träna för Inki Sjösten på klubben. Vi är några personer som går allmänlydnadsinstruktörsutbildningen som ska träna privat för henne imorgon. Det ska bli jättekul verkligen! Jag sitter för tillfället och funderar på vad jag vill ha extra coaching med. Framförgåendet och rutan känns rätt så självklara i alla fall. Sen vill jag gärna att hon kikar på hur vår inkallning med ställande ser ut. Jag ser verklgien fram emot morgondagen, det ska bli superkul!

Freddes pappa, Lennart, kommer i kväll. Helgen är vigd åt att byta ut vår garagedörr från 1800-talet till en ny och eldriven dörr. Det är verkligen jättesnällt att vi får hjälp med sådant vi inte riktigt kan själv :)


Jag vill också passa på att önska Maria och Tessie lycka till på Agility-SM i helgen!


Är det sommarlov nu?

Så var ÄNTLIGEN teminens sista tenta skriven!!! Förra fredag var det Handelsrätt och nu i dag var det Offentligrätt som stod på tentaschemat. Handelsrätten är roligare än offentligrätten vilket också lär visa sig på tentaresultaten. Det känns inte riktigt som att man kan andas ut trots att tentorna är skivna, man vill ju gärna ha resultatet i sin hand också så man vet om man måste förbereda sig för omtenta i höst eller inte.


Om två veckor går jag på mitt schema på jobbet. Jag har 8 schemalagda veckor i sommar. Förutom att jag ska jobba så ska jag och Siri tävla endel som jag tidigare har sagt. 18/6 är det lydnadsprov i Boden, vår första tävling på hemmaplan. Det ska bli riktigt kul! Efter träningen igår känns det riktigt bra. Siri som har varit skendräktig ett tag har fått vila endel under den senaste tiden villket resulterade i altt hon var grymt på hugget igår. Endel saker blev fort och fel men hennes glädje var enorm  och då gör det inte så mycket att det blir några slarvfel. Jag är så otroligt glad över min lilla Sirpa!

Kevins farmor ringde i onsdags och ville låna Kevin från torsdag till lördag vilket Kevin absolut inte hade något emot! Han blev jätteglad att han skulle få åka till farmor och Janne. På lördag kommer de hit så ska vi åka till mamma och Hasse och planera USA-resan i jul. Ska bli så härligt med Florida över jul och nyår!!!Justin Hawkins

Ja vad ska man säga. Kevin klippte sig förra året när vi var i Ammarnäs. Nu har han sagt att han ska klippa sig igen i sommar när vi är i Ammarnäs, när snön är borta. Med hänsyn till Kevins hår ser det ut som att vi skulle ha åkt till Ammarnäs för länge sedan! Kevin själv är supernöjd med sitt långa hår, han vill se ut som sångaren i the darkness, Justin Hawkins.

 

En helt vanlig blogg.se

Oooo, detta är spännande! Ny blogg, nya möjligheter? Jag har kört på blogtown innan, som ni vet, men är inte helt nöjd. Tänkte att jag skulle testa en ny blogg nu. Blogtownbloggen hittas på http://www.blogtown.se/blog.php?id=ErikaB Om det är så att någon vill kika på de gamla inläggen. Denna nya blogg kommer givietvis ha samma innehåll som den gamla, hundträning, famljeliv, olika upptåg och äventyr!


RSS 2.0