Det närmar sig med stormsteg...

Efter en härlig helg i stugan med lite snickeri, stök och vila har jag kommit hem till den brutala verkligheten. Jag vet seriöst inte hur mycket jag ska orka! Satt och skrev av mina scheman igår kväll och insåg att jag har att göra så det räcker och blir över. Utöver mer än heltidsstudier (125%) ska jag hålla en agilitykurs i höst, jag sitter i styrelsen för Brukshundklubben vilket innebär möten, jag sitter i Hundägarutbildningssektorn vilket också innebär möten, jag går allmänlydnadsinstruktörsutbildningen vilket innebär träffar, jag har en underbar son och sambo jag vill spendera tid med, två hundar att aktivera och Siri att tävla. En liten detalj till är att jag mitt i allt detta ska föda barn. Jag måste sätta mig ned och fundera. Någon slags prioritering måste göras! Jag vill ju verkligen göra allt men jag kommer helt enkelt inte ha tid! OJ, VAD JAG LÄNGTAR TILL USA OCH VÅR SEMESTER!!!

Mobilkamerabilder från helgen i stugan:


"Pricken" ute i sjön är Rosso ;)


Gott med bär!


Snygga Sirpan.


Siri och Kevin på upptäcksfärd.


Kevin byggde en jättefin fågelholk som han sedan målade!

Ett ord räcker... BAJS!

Ja, SKIT eller AVFÖRING funkar också. Det är ungefär så man kan sammanfatta söndagens tävling i Älvsbyn. Jag, Malin, Erica och Elisabeth åkte till älvsbyn för att tävla lydnad klass 1 respektive ELIT. Jag och Erica som tävlade i klass 1 blev lottade med startnummer 6 och 7. Eftersom att det var två platsliggningar fick vi ligga brevid varandra med Eddie längst ut till vänster och Siri till höger om Eddie med en Cocker på sin högra sida. Cockern låg inte hela platsen utan reste sig efter ungefär hälften. Duktiga Siri låg kvar :) Så en bra start med 10 på plats och 10 på tandvisning. Linförigheten gick askasst med 7 som resultat. Jag vet varken vad Siri eller jag själv som började säga fot mitt i en vändning höll på med. Läggandet var seeeegt och blev 7.5. Inkallnin 9.5 med en liten stöt på slutet. Sen kommer BAJSET! Jag blir ombedd att ställa upp för ställande under gång. Vi ställer upp och får kommando att gå Siri börjar tveka så jag får locka på henne, men hon vill inte alls komma, hon väljer hellre att gå på höger sida om mig. När jag slutligen trampar i en hög av bajs förstår jag varför hon inte ville gå längre. Detta resulterade naturligtvis i 0 på ställande. Apport 10 och hopp 10, helhet 8 = 149.5 poäng, ett andra pris och 3:e placering av 9 startanden.  JÖSSES VAD LESS JAG BÖRJAR BLI PÅ ATT PRENUMERERA PÅ ANDRA PRIS!!! I vilket fall som helst gick jag efter klass 1 var avslutad och frågade om det fanns någon möjlighet att få göra om momentet med tanke på det tekniska felet vilket jag inte fick för jag var så "långt" från bajset (jag trampade i det). Domaren och tävlingsledaren trodde att jag menade en annan hög, det var alltså två bajshögar på planen :( DÅLIGT! Jag förstår helt och hållet att jag inte fick göra om momentet för alla hundar har haft samma plan och förutsättningar men samtidigt är det inte säkert att vi har gått på samma ställe med alla hundar eftersom att planen inte hade några markeringar. Det som stör mig mest är att en tjej som råkade säga fel kommandoord fick göra om sitt läggande!!!!! HELT SJUKT! I alla fall är det bara att ta nya tag. Tredjeplaceringen tyder i alla fall på att det var fler än Siri som hade problem med och på planen.


Världens bästa Siri!


Lite träning bara...

Idag har jag hunnit med en hel del. Har varit hos barnmorskan och mätt mage, lyssnat på hjärtljud, tagit prover o.s.v. Tränat hund, varit på mammaträff, haft möte på klubben och så framför allt myst med älskade Kevin pojken och inte för att glömma så har bästa Helena varit här en sväng.

Träningen idag gick bra. Tack Malin och Erica för en jättetrevlig stund på klubben! På söndag gäller det! Jag tror att det har gått upp några liljeholmens för mig under dagens träning. Ja menar Siri kan ju redan alla moment utan och innan, det är bara jag som måste få till det.
Bakom kameran: Malin Johansson


Helgen i bilder

Bilderna talar ganska mycket för sig själv...


Johan, Therese och Fredde staplar ved i den inte ännu helt uppbyggda vedbodan...


Kevin, Siri och Jag svettas i solen efter ett kort lydnadspass...


Kapa plåt låter illa tycker Kevin!


Lykke ÄLSKAR att bada!


Fredde har vind i seglet...


Publik...


...och ännu mer publik...


Johan verkar också ganska haj på vindsurfing...


...eller så inte...


Badkrukan njöt i solen istället för i vattnet, men ett litet dopp blev det allt...


Siri och Rosso rejsar bakom sjön...


Jobbigt var det tycker Rosso!

Tack Therese och Johan för en supertrevlig helg! Vi (ni) ;) har fått mycket gjort och samtidigt har vi haft mycket kul! Nu får det inte dröja så länge till nästa gång, vi har som sagt en groventré att bygga ;) Om inte annat att inviga när den väl är färdig!

Semestern slut och Fredde börjar jobba imorgon (idag) och Kevin börjar dagis. Jag jobbar en vecka till innan jag blir ledig. Jag kommer att börja ledigheten med att plugga inför kommande tenta 26/8. Sen är det bara att invänta skolstarten. Sommaren har varit kanonskön! Kan inte minnas när vi sist hade så bra väder. I och för sig kan man väl få klaga lite på värmen också när det var nästan 30 greder varmt i huset när vi kom hem. Jag riktar ett stort tack till uppfinnanren av AC'n i denna stund! :D

Hoppas att alla njuter av våra sista sommardagar och mår bra i värmen!

En liten uppdatering...

Oj, så mycket tid som hunnit rinna iväg sedan jag uppdaterade bloggen senast. Vad har vi då hunnit göra under denna tid kan man undra. Jo, jag och Siri har tävlat 1:an för hundrade gången! Denna gång fick vi ett andra pris med poängen 158.5(!) Vad var det som hände? Till att börja med så kröp lilltjejan på platsen ca 1dm och fick en 9:a. Linförigheten hade jag själv inte gett mer än en 5:a men hon fick en 8:a om jag inte minns fel. Det stora poängtappet låg i att vi lyckades får till ett SUPER-snyggt ställande då vi skulle köra momentet läggande. Alltså rök 15-20p där. Annars gick tävlingen relativt bra tycker jag. Efter linförigheten kändes Siri mer alert och fokuserad än hon gjort på sista tiden. Det kändes jättebra! Inte helt oväntat har jag anmält till en ny tävling, denna gång i Älvsbyn 16/8. Håller tummarna för att gumman inte ska hinna börja löpa innan dess bara.

I helgen har det varit U-SM i hundsport i Boden. Ett jättetrevligt arrangemang! Funktionärerna gjorde ett strålande jobb! Jag själv var bara funkis på fredagen då jag var domaresekreterare på handlingen. Lördagen var jag publik ett tag sedan var det bröllopsdags. Och på söndagen ville jag ha en helt ledig dag. Har inte haft en ledig söndag utan, egen tävling eller tävlingsarrangerande på hela sommaren. I vilket fall som helst var jag så klart och kikade på U-SM. Jag är grymt imponerad av alla fina resultat ungdomarna presterade under helgen!!! Det mest smickrande under helgen var när jag fick frågan om varför inte jag tävlar... Hmmm U-SM är öppet för personer upp till 25år, behöver jag säga något mer? :D

Idag har jag Malin och Sanna varit ut med våra tokiga hundar i skogen och kört rapport. Träningen var rolig så klart med så trevligt sällskap! MEN jag är inte så där jättenöjd över vad Sirpan presterade. Ja visst, hon sprang i 110 till mig (genandes), hon var lyhörd också. Dock ville hon inte gå tillbaka till Malin när jag skulle skicka henne på retur. I och för sig kan jag inte kräva av henne att hon ska gå klockrent tillbaka när hon inte har haft Malin som mottagare förut. Jag vet om att hon behöver lite tid på sig för att vänja sig med ny mottagare... Nå ja, ju mer och ju oftare vi tränar ju bättre kommer det så klart gå! Men visst kör vi på princesstårta nästa gång tjejer? ;)

Annars jobbar jag på som en arbetsmyra inte helt oväntat. Fredde har sin sista semestervecka i veckan så han, Kevin och dogsen har passat på att åka upp till stugan. De kommer hem imorgon igen för fotboll och lite eldragning på onsdag, sen bär det av upp till Randa igen. Jag själv är LEDIG i helgen så jag ska också fara upp till stugan. Ska bli så skönt fastän "Paltprovet" lockar en hel del. Hade tänkt hinna starta appellen i höst och paltprovet hade varit ett bra alternativ. Oj, bröllopet i helgen höll jag på att glömma. Det var fint så klart. Klänningen bruden hade var helt otroligt fin! Festen var bra och maten var makalös! Vi var hemma från Råneå vid 3 tiden, då hade vi svängt förbi Luleå och hämtat Emilia och Viktor också. Jag vet inte varför men ju fler kyrkobröllop jag är på desto mindre vill jag själv gifta mig i kyrkan! Det skulle kännas som rent hyckleri att lova trohet inför en gud jag inte tror på!!! Jag blir faktiskt lite lätt illamående av tanken bara. Dock tycker jag om traditionen. Vilken flicka drömmer inte om att hitta sin prins och att få ha ett pampigt kyrkobröllop? Jag har ju min prins som är den bästa i världen men det där kyrkobröllopet kan vara!


Linnea och Malin på U-SM i Boden 2009.08.02

RSS 2.0